ATELIER FEDDAN[Atelier Feddan]:

Een persoonlijke, unieke restaurant ervaring. Die vind je bij Atelier Feddan, een Chef’s Table daar waar stad en natuur samenkomen in het bijzondere Oosterwold. Elk gerecht wordt aan tafel opgemaakt en neemt je mee in de filosofie en het creatieve proces achter het menu.

De producten uit de eigen ‘Chef’s Garden’ worden gecombineerd met de uitgesproken smaken van specerijen van over de hele wereld.

Het restaurant biedt ruimte aan slechts 12 gasten en bevindt zich in het hart van de stadslandbouw, omringd door voedselbossen.

 

[Filosofie]:

“In dienst zijn van de natuur en niet meer nemen dan wat je geeft” is de hoofdgedachte van Atelier Feddan. Met deze filosofie bleek al snel dat er bewust nagedacht moest worden over elk aspect van het restaurant.

Bij atelier Feddan zijn we niet continue bezig om de beste producten te sourcen, maar juist om het beste uit lokale producten te halen. Dit betekent dat onze tuinders beginnen met de kwaliteit van de bodem en de zaadjes, daarna kan Atelier Feddan de stadia van elk gewas volgen. Op deze manier halen we uit 1 plant soms wel 6 verschillende producten met elk een eigen smaak en toepassing.

Om de filosofie in stand te houden is gebleken dat er evenveel aandacht nodig is voor het verkrijgen van de ingrediënten als voor het verwerken daarvan, en om niet meer te nemen dan dat je kunt geven is gebleken dat het restaurant klein moet zijn. De zoektocht naar antwoorden heeft dus geresulteerd in het uiteindelijke model.
 

LOCATIE

Atelier Feddan
Buitenplaats Oosterwold 65
1349 CP Almere


HOURS

DINNER
Friday & Saturday
19:00 [ One Shift ]

BOOK A TABLE

CONTACT

Tel: +31 6 19663660
Phone lines are open
Tuesday to Saturday
11:00-24:00

j.bekkour@atelierfeddan.com

bookings@atelierfeddan.com


SOCIAL