ATELIER FEDDAN


[Atelier Feddan]:

Atelier Feddan is een informeel en intiem, 12 zits, Chef's Table- restaurant. Het restaurant ligt in het hart van Oosterwold en de bedrijfsfilosofie staat in dienst van de omringende landbouw, voedselbossen en onze eigen “chef’s garden”.

Het 7 gangen menu verbindt smaken uit Noord-Afrika, West-Azië en Zuid-Europa met elkaar en combineert ze met lokale producten. Doordat het menu een reflectie is van wat er lokaal beschikbaar is, verandert deze continue. Vlees en vis spelen een ondersteunende rol, maar worden niet uitgesloten.

Atelier Feddan biedt u een diner beleving met de chef zonder tussenpersonen, waarbij het verhaal van de tuinders en boeren gedeeld wordt samen met het creatieve proces achter de gerechten.

 

[Filosofie]:

“In dienst zijn van de natuur en niet meer nemen dan wat je geeft” is de hoofdgedachte van Atelier Feddan. Met deze filosofie bleek al snel dat er bewust nagedacht moest worden over elk aspect van het restaurant.

Bij atelier Feddan zijn we niet continue bezig om de beste producten te sourcen, maar juist om het beste uit lokale producten te halen. Dit betekent dat onze tuinders beginnen met de kwaliteit van de bodem en de zaadjes, daarna kan Atelier Feddan de stadia van elk gewas volgen. Op deze manier halen we uit 1 plant soms wel 6 verschillende producten met elk een eigen smaak en toepassing.

Om de filosofie in stand te houden is gebleken dat er evenveel aandacht nodig is voor het verkrijgen van de ingrediënten als voor het verwerken daarvan, en om niet meer te nemen dan dat je kunt geven is gebleken dat het restaurant klein moet zijn. De zoektocht naar antwoorden heeft dus geresulteerd in het uiteindelijke model.
 

LOCATIE

Atelier Feddan
Buitenplaats Oosterwold 65
1349 CP Almere


HOURS

DINNER
Friday & Saturday
19:00 [ One Shift ]

BOOK A TABLE

CONTACT

Tel: +31 6 19663660
Phone lines are open
Tuesday to Saturday
11:00-24:00

j.bekkour@atelierfeddan.com

bookings@atelierfeddan.com


SOCIAL